devolo Smart Grid - Επέκταση στην Ελληνική αγορά

03/02/2016


¶αχεν, Γερμανία και Αθήνα, 09. Φεβρουαρίου 2016 – Η devolo επεκτείνει την δράση της με προϊόντα Smart Grid στην Ελλάδα.


 Η εκπροσώπηση της devolo με διευθυντή τον Πέτρο Κοντζίνο έχουν αναλάβει την διάθεση των προϊόντων Smart Grid στην Ελληνική αγορά. Μέσω της τεχνολογίας G3-PLC από την devolo προσφέρεται στο ηλεκτρικό δίκτυο για την Ελλάδα μια αξιόπιστη και οικονομική λύση επικοινωνίας μεταξύ των δικτύων. Με ιδανική κάλυψη μεγάλου εύρους δικτύων και υψηλό ρυθμό μεταφοράς δεδομένων στις συχνότητες 150-500 kHz πιστοποιήθηκε για μια ακόμα φορά το προϊόν.

Τα περιεχόμενα του δελτίου τύπου:
- Τα δίκτυα Smart Grid στην Ελλάδα
- Η επικοινωνία δεδομένων στο Ελληνικό Smart Grid
- Ισχυρό και αποτελεσματικό logistic

Τα δίκτυα Smart Grid στην Ελλάδα
Η ηλιόλουστη χώρα με μεσογειακό κλίμα προετοιμάζεται για την ενεργειακή επανάσταση. Με πάνω από 300 μέρες ηλιοφάνειας και σταθερές συνθήκες ανέμου, οι Έλληνες διαθέτουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ξεκινώντας με την ένταξη διάσπαρτων ενεργειακών συστημάτων και έξυπνης διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.
<<Πάροχοι δικτύων στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να οικοδομήσουμε έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας>>, εξηγεί ο Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG, προσθέτοντας : <<Για τον λόγο αυτό εμείς ως πρωτοπόροι της τεχνολογίας powerline επεκτείνουμε την δράση στην Ελλάδα>>


Η επικοινωνία δεδομένων στο Ελληνικό Smart Grid
Η επικοινωνία δεδομένων μέσα από την υφιστάμενη ηλεκτρική καλωδίωση (Powerline-Communications, PLC) αποτελεί για το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο μια κεντρική τεχνολογία επικοινωνίας δεδομένων. Ιδιαίτερα στα διάσπαρτα απομακρυσμένα δίκτυα φανερώνονται τα πλεονεκτήματα όπως:
Μέσω της τεχνολογίας G3-PLC στις συχνότητες 150-500 kHz επιτυγχάνεται το απαιτούμενο εύρος δεδομένων καθώς και οι απαιτούμενες αποστασίες. Δεν απαιτούνται επιπλέον επαναλήπτες.
Επιπλέον κεντρικό πλεονέκτημα αποτελεί η προσβασιμότητα εντός κτιρίων για την επικοινωνία μεταξύ των σημείων μέτρησης μέσα σε κτίρια. Μια σταθερά ασύρματη επικοινωνία αποτυγχάνει πολλές φορές λόγω φυσικών εμποδίων όπως ογκώδη τοίχους, οροφές και συμφόρηση στα ασύρματα δίκτυα. Με την επικοινωνία δεδομένων μέσα από την υφιστάμενη ηλεκτρική καλωδίωση προσφέρεται 100% επιτυχία στην μεταφορά. Η devolo προσφέρει μέσω του G3-PLC Modem 500k ένα δοκιμασμένο προϊόν το οποίο απέδειξε σε διάφορα πιλοτικά έργα την αξιοπιστία του.
Μαζί με την επικοινωνία δεδομένων η devolo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια της επικοινωνίας των δεδομένων στα Smart Grids με συνεχή έρευνα και ανάπτυξη.
Κυρίαρχο ρόλο θα λάβει η έξυπνη διαχείριση σε διάσπαρτα απομακρυσμένα ηλεκτρικά δίκτυα παραγωγής και αποθήκευσης. Μια ανάλογη συσκευή ελέγχου βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη.

Ισχυρό και αποτελεσματικό logistic
Ταχύτατη, επεκτάσιμη παραγωγική ικανότητα και ισχυρό αποτελεσματικό logistic θα είναι η κυρίαρχη υποχρέωση των κατασκευαστών υλικών για την Ενεργειακή Βιομηχανία.
<<Η πολύχρονη εμπειρία της devolo AG στον χώρο της παραγωγής προϊόντων Powerline, με περισσότερο από 29 εκατομμύρια πωλημένα προϊόντα και με διάθεση παγκόσμιας αλυσίδας παράδοσης εγγυάται υψηλή ποιότητα και πιστότητα προϊόντων. Εφικτή επέκταση στους χώρους παραγωγής με σχεδόν απεριόριστη παραγωγική ικανότητα. Όφελος και αποτέλεσμα αποτελεί η πολύχρονη συνεργασία με επώνυμους logistic specialists και εγγυάται σύντομους χρόνους παράδοσης στους πελάτες. Παράλληλο πλεονέκτημα στον σύντομο χρόνο παράδοσης αποτελεί για τον πελάτη περισσότερος χρόνος πρόβλεψης και προγραμματισμού. Με παράδοση περισσότερα από 5 εκατομμύρια προϊόντα στις αγορές της Ευρώπης βλέπουμε και την επέκταση στην ήδη οργανωμένη Ελληνική αγορά>> εξηγεί ο Dr. Michael Koch επικεφαλής της επιχειρηματικής περιοχής Smart Grid.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την devolo και τα προϊόντα Smart Grid θα βρείτε στο http://www.devolo.com/en/SmartGrid


Για περισσότερες πληροφορίες
devolo Greece
Field Application Director
Πέτρος Κοντζίνος
Κριεζώτου 94
341 00 Χαλκίδα
Τηλ.: +30 22210 84 387
Κινητό: +30 69776 90 908
E-Mail: info@devolo.gr
devolo Greece

Field Application Director
Petros Kontzinos
Soldatenstrasse 34
DE89077 Ulm
Tel.: +49 176 76 776 906
Mobile: +49 731 16 572 451
E-Mail: info@devolo.gr

Σχετικά με την devolo Smart Grid
Ο επιχειρησιακός τομέας Smart Grid της devolo παρέχει λύσεις για το έξυπνο ηλεκτρικό δίκτυο. Η πρωτοπορία στον χώρο του Powerline αποδεικνύει την ειδίκευση στην επικοινωνία δεδομένων μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Με την ειδίκευση και τεχνογνωσία στα δίκτυα Powerline αναπτύσσει και διανέμει η devolo προϊόντα για την επικοινωνία δεδομένων και την ασφάλεια τους μέσα από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο όπως και για την έξυπνη διαχείριση σε διάσπαρτα απομακρυσμένα δίκτυα κατανάλωσης, παραγωγής και αποθήκευσης. Με προϊόντα δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα στην πράξη, εγκατεστημένα σε διάφορους τόπους παραγωγής, αποτελεί η devolo Smart Grid δυνατός συνεργάτης για παραγωγούς και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.


Σχετικά με την devolo
Η κορυφαία devolo AG αποτελεί την ηγέτιδα ευρωπαϊκή εταιρεία στην παραγωγή προϊόντων επικοινωνίας Powerline. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναι το dLAN®, μια τεχνολογία που επιτρέπει την ευέλικτη επικοινωνία συσκευών μέσω υπάρχουσας ηλεκτρικής καλωδίωσης, την τηλεφωνική ή ομοαξονική καλωδίωση. Οι λύσεις Powerline χρησιμοποιούνται σε οικιακό περιβάλλον και σε επιχειρήσεις. Η devolo επενδύει τους πόρους της στην έρευνα και ανάπτυξη καθώς και για τη βελτίωση της τεχνολογίας dLAN® μέσω των κατοχυρωμένων λύσεων. Από το 2009 η εταιρεία devolo AG κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων στην αγορά του Powerline. Με περισσότερους από 29 εκατομμύρια adapters που έχουν πουληθεί στην αγορά, με πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από πιστοποιημένα εργαστήρια τεκμηριώνουν την ηγετική θέση της devolo AG. Μέσω βιώσιμες δράσεις η devolo διατηρεί την ευθύνη της προς τους πελάτες της, των συνεργατών και το περιβάλλον μας.

devolo AG - Στοιχεία

Contact:
Πέτρος Κοντζίνος

Phone:
+306977690908

Email:
petros.kontzinos@devolo.gr

Website:
www.devolo.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace