Ανακαίνιση μπάνιου: Oι κορυφαίες τάσεις της αγοράς!

22/07/2016

Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου αλλά δεν έχεις πάρει ακόμα ορισμένες βασικές αποφάσεις π.χ για το χρώμα, τη διαρρύθμιση, το δάπεδο και άλλα σημαντικά στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα;To Douleutaras.gr έχοντας εξυπηρετήσει μέσω της πλατφόρμας του, περισσότερες από 1000 εργασίες που αφορούσαν την ανακαίνιση μπάνιου, τον τελευταίο χρόνο, διερεύνησε τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς και σου τις παρουσιάζει! Μπορείς να ανακαλύψεις τις πιο δημοφιλείς εργασίες, να πάρεις ιδέες και να εμπνευστείς για το δικό σου μπάνιο!

Γιατί θέλησαν οι πελάτες μας τη βοήθεια επαγγελματιών για ανακαίνιση μπάνιου;

50 % Αισθητική ανανέωση
30 % Αλλαγή επίπλων ειδών υγιεινής
10 % Βλάβη στα υδραυλικά
10 % Επέκταση μπάνιου

Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες εργασίες και τάσεις στην ανακαίνιση του μπάνιου;

1. Δάπεδο: Πλακάκια

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξεις στην επένδυση του δαπέδου είναι, αρχικά, το υλικό. Το υλικό του πατώματος πρέπει πάντα να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οι κεραμικές πλάκες είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, γιατί ακριβώς ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες. Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια.

2. Χρώμα τοίχου

Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα, συνήθως , όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι. Αν έχεις βαρεθεί βέβαια τις κλασσικές προτάσεις μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο φωτεινό, όπως είναι το λιλά και το θαλασσί που έχουν αγαπηθεί, επίσης, πάρα πολύ από το κοινό.

3. Έπιπλα μπάνιου

Η ανακαίνιση του μπάνιου απαιτεί, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις, τη χρήση φυσικών υλικών ώστε να είναι επιτυχημένη. Το ξύλο εξακολουθεί να βρίσκεσαι στην κορυφή των προτιμήσεων για όσους επιθυμούν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει το φυσικό ακατέργαστο ξύλο για τα έπιπλα. Μια νέα τάση στον χώρο του μπάνιου φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό τα “εναέρια” ντουλάπια. Τα ντουλάπια αυτά δεν “πατούν” στο δάπεδο αλλά εντοιχίζονται κάτω από το νιπτήρα. Η τοποθέτηση τους γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση οτι κερδίζεται χώρος.

4. Ντουζιέρα

Οι ντουζιέρες, τα τελευταία χρόνια, προτιμώνται περισσότερο από τις μπανιέρες κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων. Αφενός καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και αφετέρου διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία της καθαριότητας. Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρίσκονται οι διάφανες ντουζιέρες που όχι μόνο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες και μοντέρνες, αλλά παράλληλα κάνουν το χώρο να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι είναι.

5. Γυψοσανίδες

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια, αφού προσφέρει άπειρες δημιουργικές επιλογές και προτάσεις για τη διακόσμηση όλου του σπιτιού. Οι κατασκευές αυτές δεν περιορίζονται σε απλές γραμμές και σχέδια αλλά αφήνουν τον δημιουργό να περιοριστεί μόνο από τη φαντασία του. Μπορείς να προσθέσεις ράφια ή να αλλάξεις ολόκληρη τη διαρρύθμιση του χώρου με μια απλή κατασκευή. Οι γυψοσανίδες προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές που δεν μπορεί κανείς να απορεί γιατί το κοινό τις προτιμά τόσο πολύ.

Αν θέλεις να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας ή σαλονιού, μπορείς να επισκεφθείς τον οδηγό ανακαίνισης του Douleutaras.gr με τίτλο “2016 … Δημιουργικές τάσεις για την ανακαίνιση σπιτιού”!

Douleutaras.gr - Στοιχεία

Contact:
Τένη Βαλεριάνου

Phone:
6973492401

Email:
[email protected]

Website:
www.douleutaras.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace