Συνθετικά κουφώματα: O πεντάλογος της σωστής επιλογής!

25/07/2016

Τα κουφώματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου θέλουν αλλαγή. Παρότι έχεις ακούσει εκατό διαφορετικές απόψεις επί του θέματος καμία δεν σε βοήθησε να καταλήξεις σε μια απόφαση: συνθετικά κουφώματα ή αλουμινίου;Το Douleutaras.gr σου έχει ήδη παρουσιάσει τα θετικά της επιλογής του αλουμινίου για τα κουφώματα του σπιτιού σου. Σε αυτό το άρθρο την τιμητική τους θα έχουν τα συνθετικά κουφώματα, τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν κερδίσει αρκετό έδαφος στην ελληνική αγορά.

Γιατί να βάλεις συνθετικά κουφώματα στο σπίτι σου;

1. Είναι μια οικονομική λύση.

Ο κυριότερος λόγος που τα συνθετικά κουφώματα έχουν αρχίσει να προτιμώνται περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα, όπου το αλουμίνιο ήταν μονόδρομος, είναι το χαμηλό τους κόστος, σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρουν. Εκτός, όμως, από τη συνάρτηση τιμής- ποιότητας , θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές των συνθετικών κουφωμάτων βρίσκονται περίπου 20%- 30% κάτω από εκείνες των ξύλινων και των αλουμινένιων.

2. Κρατούν το θόρυβο έξω από το σπίτι σου.

Ειδικά αν μένεις στο κέντρο της πόλης ή σε κάποια άλλη πολύβουη περιοχή, η ηχομόνωση θα είναι για εσένα προαπαιτούμενο, κατά την επιλογή κουφωμάτων. Σε συνδυασμό με τον κατάλληλο υαλοπίνακα, τα συνθετικά κουφώματα προσφέρουν τρομερά αποτελέσματα στον τομέα της ηχομόνωσης. Αξίζει να γνωρίζεις ότι έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την ένταση των θορύβων του εξωτερικού περιβάλλοντος σε ποσοστό έως και 70%.

3. Παρέχουν πολύ καλή θερμομόνωση.

Για ορισμένους η μόνωση ταράτσας είναι μία από τις λύσεις. Για άλλους το σημαντικότερο πλεονέκτημα το προσφέρουν τα κουφώματα PVC. Το πλαστικό είναι ένας κακός αγωγός της θερμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι εμποδίζει τη μεταφορά της από το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού στο εσωτερικό και το αντίστροφο. Αυτό συνεπάγεται λιγότερα έξοδα για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού, άρα εξοικονόμηση ενέργειας και το κυριότερο, χρημάτων.

4. Αντέχουν στο χρόνο & έχουν μικρό κόστος συντήρησης.

Όπως τα κουφώματα αλουμινίου, έτσι και τα PVC, δηλαδή τα συνθετικά, έχουν πολύ μικρές απαιτήσεις συντήρησης και δεν χρειάζονται βάψιμο, όπως για παράδειγμα τα ξύλινα. Επίσης, δεν σαπίζουν, ούτε σκουριάζουν ακόμα και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Η υψηλή ποιότητα των σύγχρονων συνθετικών κουφωμάτων συνδυαζόμενη με την προηγμένη τεχνολογία απογειώνουν τα επίπεδα αντοχής τους.

5. Ταιριάζουν σε όλα τα γούστα.

Όπως και στα κουφώματα αλουμινίου, έτσι και στα συνθετικά έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας σχεδίων και χρωμάτων που ανταποκρίνονται σε όλα τα στυλ και τα γούστα. Eπίσης, μπορείς να επιλέξεις συνθετικά κουφώματα που έχουν όψη άλλων υλικών, όπως παραδείγματος χάριν, ξύλου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή για να ικανοποιήσεις τις δικές σου ανάγκες αλλά και του σπιτιού σου! Εσύ τι κουφώματα θα ήθελες να βάλεις;

Douleutaras.gr - Στοιχεία

Contact:
Τένη Βαλεριάνου

Phone:
6973492401

Email:
tvalerianou@douleutaras.gr

Website:
www.douleutaras.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace