5 τεχνοτροπίες βαψίματος που θα λατρέψεις!

29/07/2016

Θέλεις να αλλάξεις το μονότονο χρώμα του τοίχου σου, να δώσεις προσωπικότητα στο χώρο σου και να ξεφύγεις για λίγο από τις κλασσικές επιλογές; Ξέρεις πόσες διαφορετικές τεχνοτροπίες βαψίματος για τους τοίχους υπάρχουν;Το Douleutaras.gr ρώτησε τους επιλεγμένους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας του και ξεχώρισε τις πέντε αγαπημένες του. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, σου τις παρουσιάζει!

1. Το ιταλικό “spugnato”

“Spugnato” ή σπουνιάτο στα ιταλικά σημαίνει σφουγγάρι θαλάσσης, απ’ όπου και πήρε το όνομα της η συγκεκριμένη τεχνοτροπία βαψίματος. Αυτή η εντυπωσιακή τεχνική χρειάζεται όχι μόνο κόπο αλλά και τρόπο για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού περάσει η πρώτη στρώση του βασικού χρώματος που έχεις επιλέξει για τον τοίχο σου, θα χρειαστείς μια δεύτερη, λίγο πιο ανοιχτή απόχρωση και ένα σφουγγάρι θάλασσας. Με το σφουγγάρι θα περαστεί ταμποναριστά το δεύτερο χρώμα, διαμορφώνοντας ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.

2. Εφέ λινού υφάσματος

Η συγκεκριμένη ανήκει στις λιγότερο δημοφιλείς τεχνοτροπίες βαψίματος τοίχων αλλά εμάς μας άρεσε πολύ! Αν γίνει με το σωστό τρόπο η τεχνική αυτή, το αποτέλεσμα της θα θυμίζει περισσότερο λινό ύφασμα παρά τοίχο. Εδώ θα χρειαστείς δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, με μεγάλη απόκλιση, και μια βούρτσα με πολύ σκληρό τρίχωμα. Πρώτα περνάει το ανοιχτό χρώμα και αφού στεγνώσει, γίνεται πέρασμα με το σκούρο. Όταν το σκούρο είναι ακόμα νωπό, ο ελαιοχρωματιστής, με προσεκτικές κινήσεις σχηματίζει με τη βούρτσα κάθετες και οριζόντιες γραμμές στον τοίχο. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για αυτή την τεχνοτροπία, οπότε έχεις πολύ ευρύ φάσμα επιλογών μεταξύ των οποίων μπορείς να διαλέξεις!3. Ριγέ τοίχοι

Τα ριγέ μοτίβα ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ αγαπητά στο κοινό γιατί ακριβώς μπορούν να προσαρμοσθούν σε όλα τα στυλ και τα γούστα. Από μια απλή απαλή διχρωμία μέχρι πολυάριθμα έντονα χρώματα και αποχρώσεις, οι ρίγες μπορούν να δώσουν “προσωπικότητα” σε ένα δωμάτιο. Για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/-ή σε πολλά σημεία, από την επιλογή χρωμάτων τοίχου, μέχρι το πάχος της ρίγας και τον καθορισμό της κατεύθυνσης της.

4. Χρήση Stencils

Tα stencils δεν είναι τίποτε άλλο παρά πλαστικές μεμβράνες με διαφορετικά σχέδια που σου επιτρέπουν να ζωγραφίσεις ανάμεσα στα κενά τους και να γεμίσεις τον τοίχο σου με υπέροχες εικόνες. Στην αγορά μπορείς να βρεις stencils για όλα τα γούστα και τα στυλ. Από τις τεχνοτροπίες βαψίματος με stencils προσωπική μας αγαπημένη είναι η απεικόνιση γεωμετρικών μοτίβων σε ρετρό στυλ, που έχει έρθει μάλιστα ιδιαίτερα στη μόδα. Στα θετικά αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι και μια ιδιαίτερα οικονομική λύση.

5. Απομίμηση ξύλου

Από τα πατώματα, τα κουφώματα μέχρι και τους τοίχους, η απομίμηση ξύλου είναι μια από τις τεχνοτροπίες βαψίματος που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Η συγκεκριμένη τεχνική χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή, διότι αν δεν γίνει με έμφαση στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα μπορεί εύκολα να απογοητεύσει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχεις ένα πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα σε συμβουλεύσουμε να μην το επιχειρήσεις μόνος/-η σου.

Αν σου άρεσε το άρθρο μας ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνοτροπίες βαψίματος μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου! Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε!

Douleutaras.gr - Στοιχεία

Contact:
Τένη Βαλεριάνου

Phone:
6973492401

Email:
tvalerianou@douleutaras.gr

Website:
www.douleutaras.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace