Διημερίδα Τogether For NEET (Not in Education, Employment or Training)

07/09/2016

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 (16:00 – 20:00)
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (11:00 – 15:00) 
Δημητρίου Σούτσου 10, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό)Για πρώτη φορά ο νεανικός οργανισμός Hellenic Youth Participation διοργνανώνει μια μοναδική διημερίδα για τους ανθρώπους της γενιάς μας που βρίσκονται εκτός δομών απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, δηλαδή τους NEET - Not in Education-Employment or Training – όπως είναι η επίσημη ονομασία από την Ευρωπαική Ένωση.
Η διημερίδα NEET θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 16:00 ως τις 20:00 το βράδυ, στα γραφεία του οργανισμού, στην οδό Δ. Σούτσου 10 στους Αμπελόκηπους (1ος όροφος) που βρίσκεται δίπλα στο μετρό Αμπελοκήπων αλλά και Μεγάρου Μουσικής.
Στην Ευρώπη υπάρχουν 14 εκατομμύρια ΝΕΕΤ οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της τρέχουσας και μελλοντικής ανεργίας τόσο στον ψυχολογικό τομέα όσο και στην προσωπική ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε φέτος η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 23,5% ενώ το ποσοστό της ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών είναι στο 50,3%, κατατάσσοντας την χώρα μας στην πρώτη θέση των χωρών με την υψηλότερη ανεργία.
Συνεπώς, η επανένταξη των νέων στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνικοπολιτική ζωή είναι ύψιστης σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί η θετική ανάπτυξη των οικονομιών αλλά και των κοινωνιών μας.

Στόχος της συγκεκριμένης διημερίδας είναι να πραγματοποιηθούν ποικίλα εργαστήρια και δραστηριότητες σχετικά με το θέμα των NEET όπως:

- Τρόποι για την αντιμετώπιση της ανεργίας
- Μέσα για την προσωπική ανάπτυξη
- Ευρωπαικά προγράμματα κινητικότητας κ.ά

Η διημερίδα απευθύνεται τόσο σε νέους ηλικίας 15 – 35 χρονών που ανήκουν στους NEET όσο και σε οργανισμούς που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για το συγεκριμένο θέμα.
Η Hellenic Youth Participation (HYP) είναι ένας οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από εθελοντές και έμπειρους youth leaders με σκοπό την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων. Οι δράσεις της έχουν κεντρικό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Όπως θα δείτε και από το site αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η HYP είναι πάρα πολύ ενεργή σε ανταλλαγές νέων, εκπαιδευτικά προγράμματα, EVS, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια και δράσεις στην πόλη.

Μην χάσετε την διημερίδα ΝΕΕΤ στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2016!

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές ενηλίκων.
Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων που θα φιλοξενηθεί είναι 20-30.
Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ.
Θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα, σνακ, αναψυκτικά, νερό.
Για να συμμετάσχετε στην διημερίδα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση
https://goo.gl/forms/PqvIWgfTVkv5uK4F3. Οι επιλεχθέντες συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Να είστε όλοι εκεί, γιατί εμείς θα είμαστε!

Στοιχεία Επικοινωνίας Hellenic Youth Participation:
T. 211 216 3657
E. hellenicyouthparticipation@yahoo.gr
W. www.hellenicyouthparticipation.com
Βρείτε τους σε Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn

KOINΩNIKH ΣYNETAIPIΣTIKH EΠIXEIPHΣH EΛΛHNIKH ΣYMMETOXH NEΩN - Στοιχεία

Contact:
ΕΡΙΟΛΑ ΖΩΤΟΣ

Phone:
21 1216 3657

Email:
learning.hyp@gmail.com

Website:
hellenicyouthparticipation.com/

Share this release

digg twitter facebook myspace