Ανταλλακτικά αυτοκινήτων τι πρέπει να προσέξετε

03/05/2017


Η επιλογή ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού είναι δύσκολη υπόθεση με τον βαθμό δυσκολίας να εξαρτάται από το είδος του ανταλλακτικού. 


Οι μεγάλες κατηγορίες ανταλλακτικών είναι δύο. Τα ανταλλακτικά φανοποιίας και αυτά που αφορούν τα μηχανικά μέρη. Στην πρώτη περίπτωση η επιλογή είναι πιο εύκολη και γίνεται με το… μάτι. Ένας καλοδιατηρημένος προφυλακτήρας, μία πόρτα ή ένα φτερό δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αφού αυτό που πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά είναι να μην έχει «σκάσει» το χρώμα, να μην έχει σκουριάσει η λαμαρίνα, τα πλαστικά να μην είναι ξερά από τον ήλιο, τα τζάμια π.χ. στα παράθυρα να μην έχουν σπάσει στην άκρη και ου τω καθεξής, δηλαδή να κοιτάξετε τη φθορά του ανταλλακτικού.

Στη δεύτερη περίπτωση, όπως π.χ. μία τρόμπα πετρελαίου, ένα καπάκι μηχανής, ένα ψυγείο, ή ακόμη και ένα σασμάν, όπου δεν γνωρίζετε την πρότερη χρήση τους, τα δεδομένα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και μηχανικές γνώσεις. Επειδή κατά πλειοψηφία δεν τις διαθέτουμε και αυτά τα μέρη αφορούν την ασφάλειά μας, με την οποία δε διαπραγματευόμαστε, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε δευτερεύοντες παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι: 

Το ανταλλακτικό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να έχει το ίδιο νούμερο. Φράσεις του τύπου «θα ταιριάξει», «θα το κουμπώσω εγώ», ίσως κρύβουν μελλοντικά προβλήματα.

Η σωστή αποθήκευση και συντήρηση. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει, όπως επίσης και αν έχει παραμεληθεί. 
Η εγγύηση αγοράς προστατεύει από μια πιθανή αστοχία του ανταλλακτικού. 

Μάθετε για την προέλευση του μεταχειρισμένου ανταλλακτικού, αν πρόκειται για ανακατασκευσμένο ή π.χ. από κάποιο τρακάρισμα.

Αγόρασέ το μόνος σου

Μια λύση που θα προσφέρει οικονομία στην τσέπη σας είναι να αγοράσετε εσείς οι ίδιοι το ανταλλακτικό που χρειάζεστε και να το πάτε στον επισκευαστή σας. 

Για να εξυπηρετηθείτε άμεσα και γρήγορα υπάρχουν οι εξής επιλογές:
Πόρτα – πόρτα στις γειτονιές ανταλλακτικών όπως Φραντζή, Λιοσίων, Κλεισθένους. Εξάλλου από παλαιότερα τεύχη μας σας είχαμε ενημερώσει για αυτές τις γειτονιές και τι μπορείτε να βρείτε που.
Μέσω Internet και αγγελιών που έχει γίνει και ο πιο διαδεδομένος πλέον τρόπος, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν έχετε άμεση επαφή με το ανταλλακτικό που θέλετε.
Τηλεφωνικά. Αν έχετε όρεξη και ένα τηλεφωνικό κατάλογο βρίσκεται τους επαγγελματίες ανά περιοχή και κάνετε την επιλογή σας.

Η άνθηση του ηλεκτρονικού εμπόριου

Η αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, αφού υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα όπου μπορεί να βρει κάποιος ανταλλακτικά. Επιπλέον η αγορά προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα τάση που θέλει τις αγορές αν γίνονται ηλεκτρονικά. 
Πλέον μέσω του διαδικτύου μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς γρήγορα, εντοπίζοντας τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες μέσα από sites, ακόμα και να προβείτε σε άμεσες αγορές αφού οι περισσότεροι έμποροι ανταλλακτικών διαθέτουν και e-shop, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών και e-banking.

Για ανταλλακτικά αυτοκινήτων ελάτε στην autobeat.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές

AUTOBEAT - Στοιχεία

Contact:
Κυριάκος Παρασίδης

Phone:
2310-256534

Email:
info@autobeat.gr

Website:
www.autobeat.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace