Γιατί ο τίτλος της ιστοσελίδας είναι τόσο σημαντικός για το SEO

04/07/2017


Ο τίτλος της ιστοσελίδας(Page title tag) οφείλει να αποτελεί την ακριβή, συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας.


 Μετά το ίδιο το περιεχόμενο του εγγράφου, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα βελτιστοποίησης της σελίδας και εμφανίζεται σε τρία πολύ σημαντικά επίπεδα:

α) Στην κορυφή του browser του χρήστη, καθώς και ως όνομα της αντίστοιχης καρτέλας του browser. Έρευνες έχουν δείξει, όμως, ότι ο χρήστης δίνει περιορισμένη προσοχή στα σημεία εκείνα, παρ’ όλα αυτά διευκολύνει την εμπειρία του κατά τη διαχείριση πολλαπλών καρτελών.

β) Στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, δίνοντας μία πρώτη συνοπτική αλλά σαφή εικόνα του περιεχομένου προτού ο χρήστης εισέλθει στο έγγραφο αυτό. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος εκ των όρων της αναζήτησης συναντάται στο <title> tag, τότε ο όρος αυτός γράφεται με bold στα αποτελέσματα της αναζήτησης και, δεδομένης της μεγαλύτερης γραμματοσειράς του τίτλου, ελκύει άμεσα την προσοχή του χρήστη στη σελίδα αυτή, που είναι και ο απώτερος στόχος της βελτιστοποίησης.

γ) Ως anchor text σε ορισμένους εξωτερικούς ιστοχώρους (και ιδιαίτερα τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης), όταν προτείνεται (ή «μοιράζεται») ένας σύνδεσμος ως ενδιαφέρων.

Σύνταξη του τίτλου της ιστοσελίδας

Ο τίτλος της σελίδας γράφεται στον <head> τομέα του HTML αρχείου, μεταξύ των ετικετών <title> και </title>.

Καλύτερες πρακτικές για την συγγραφή του τίτλου

α) Ο τίτλος της σελίδας συνίσταται, ορισμένες φορές, να αποτελείται από ένα αποτελεσματικό call-to-action μήνυμα, αντί της ακριβούς συνοπτικής περιγραφής της σελίδας με φράσεις – κλειδιά που αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο της σελίδας. Φυσικά, υπάρχει μία χρυσή τομή μεταξύ των δύο πρακτικών, καθώς η πρώτη είναι πιο ελκυστική στο μάτι του χρήστη, εκμαιεύοντας περισσότερες επισκέψεις και, κατ’ επέκταση, υποδεικνύοντας στις μηχανές αναζήτησης ότι το αντίστοιχο έγγραφο είναι σχετικό με το εκάστοτε ερώτημα, ενώ η δεύτερη πρακτική είναι πιο φιλική στους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης.

Δείτε όλο μας το άρθρο για τον τίτλο της ιστοσελίδας εδώ

WEBONE - Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Στοιχεία

Contact:
Άρης Αβραμίδης

Phone:
2310254007

Email:
[email protected]

Website:
www.webone.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace