Η ταχύτητα της ιστοσελίδας και ο σχεδιασμός της αποτελούν τους δύο κρισιμότερους παράγοντες κατάταξης στην Google

21/07/2017


Η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα,


Η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα, χάρη στις 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά. Αμέτρητοι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν κάθε μέρα για να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και εμπιστεύονται τη μηχανή αναζήτησης γιατί τους παρέχει τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες γρήγορα. Η Google ταξινομεί προσεκτικά κάθε ιστότοπο που προσεγγίζει και εξετάζει πάνω από 250 παράγοντες κατάταξης για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες θα έχουν τα πιο συναφή και υψηλής ποιότητας αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα.

Η ταχύτητα και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης που λαμβάνει υπόψη η Google, καθώς έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εμπειρία των χρηστών.

Γιατί είναι σημαντική η ταχύτητα του ιστότοπου;

Οι άνθρωποι όταν ψάχνουν κάτι στο διαδίκτυο θέλουν και αναμένουν γρήγορα αποτελέσματα. Θέλουν ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Οι έρευνες που διεξήγαγε η Google δείχνουν ότι οι χρήστες του διαδικτύου αναμένουν να φορτωθούν οι ιστοσελίδες εντός τριών έως τεσσάρων δευτερολέπτων Αν οι τοποθεσίες διαρκούν περισσότερο από αυτό, οι χρήστες είναι πιο πιθανό να στραφούν προς τον ανταγωνισμό. Στην πραγματικότητα, το 40% των χρηστών είναι πιθανό να εγκαταλείψει έναν ιστότοπο αν δεν φορτώσει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό μπορεί να σημαίνει χάσιμο πολλών πωλήσεων. Η Google κατανοεί τη σημασία της ταχύτητας και κατατάσσει ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα, δίνοντάς τους τις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

Οι χρήστες που χτύπησαν το κουμπί «πίσω» (back) και αποχώρησαν δεν είναι μόνο δυσαρεστημένοι με την εμπειρία των χρηστών του ιστότοπού σας, αλλά και με την ποιότητα των αποτελεσμάτων που παρέχει η Google και αυτό είναι κάτι που η εταιρεία θέλει να αποφύγει.

Δείτε όλο μας το άρθρο εδώ

Δείτε ακόμη σημαντικά άρθρα:

Ελέγξτε αν το website σας είναι mobile-friendly (responsive web design) και μετρήστε την ταχύτητά του

SEO On-site Optimizatio & Off-site Optimization

WEBONE - Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Στοιχεία

Contact:
Άρης Αβραμίδης

Phone:
2310254007

Email:
[email protected]

Website:
www.webone.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace