Το Content Marketing σε 3 απλά βήματα!

15/12/2017

To Content Marketing (marketing με βάση το περιεχόμενο) συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, αλλά τι ακριβώς είναι;

Το Content Marketing είναι μία τεχνική Marketing που αφορά στη δημιουργία και διανομή πολύτιμου και σχετικού περιεχομένου με συνέπεια, στοχεύοντας στην προσέλκυση και «απόκτηση» ενός προσεκτικά προκαθορισμένου κοινού. Στόχος μας είναι να πετύχουμε προσοδοφόρες κινήσεις από τους υποψήφιους πελάτες μας, μετατρέποντάς τους σε leads και στη συνέχεια σε πελάτες μας.

Αυτού του είδους το Marketing, εστιάζει στις αξίες των πελατών, φροντίζοντας να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Έτσι, η δημιουργία τέτοιου περιεχομένου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Inbound Marketing στρατηγικής κάθε εταιρείας, αφού επικεντρώνεται στην επίλυση του προβλήματος του υποψήφιου πελάτη μέσα από τις κατάλληλες ενέργειες, αποφεύγοντας την «στεγνή» πώληση των προϊόντων/υπηρεσιών της

Γιατί είναι σημαντικό το Content Marketing;

Μέσω του Content Marketing μπορούμε να επιτύχουμε την αύξηση του ποσοστού αναγνωσιμότητας μιας μάρκας, την απόκτηση νέων πελατών και leads, αλλά και την αφοσίωση των ήδη υπαρχόντων πελατών μιας εταιρείας. Επίσης, προσφέρουμε χρήσιμο περιεχόμενο και δημιουργούμε την αίσθηση ότι η εταιρεία μας ανήκει στους leaders, στον τομέα της.

Αντίθετα, αν παράγετε περιεχόμενο που δεν είναι ιδιαίτερα σχετικό με τα θέματα που οι πελάτες σας αναζητούν, δεν θα καταφέρετε ποτέ να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας και φυσικά δεν θα αποκτήσετε νέα leads.

Σκεφτείτε το!

Τι να τους κάνετε τόνους περιεχομένου αν δεν «τραβάει» την προσοχή κανενός, ώστε να ασχοληθεί μαζί του;

Εδώ τίθεται και το επόμενο ερώτημα:

Πως μπορείτε να κερδίσετε την προσοχή των μηχανών αναζήτησης, αλλά και να προσελκύσετε επισκέπτες που πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας;

Η απάντηση είναι απλή: δημιουργώντας μοναδικό περιεχόμενο που αξίζει να το προσέξουν!

Δείτε τα 3 στάδια του Contnet Marketing

WEBONE - Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Στοιχεία