Είναι το WordPress το καλύτερο CMS για το SEO; Φυσικά και είναι δείτε γιατί

08/02/2018


Οι μηχανές αναζήτησης παραμένουν μία από τις καλύτερες πηγές για την επισκεψιμότητα του ιστοχώρου σας. Μια ιστοσελίδα που κατατάσεται αρκετά υψηλά μπορεί να φέρει χιλιάδες επισκέπτες που θα απογειώσουν τα κέρδη σας.
Για το λόγο αυτό, σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης ιστοτόπου θέλει η ιστοσελίδα του να βγαίνει στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης για τις λέξεις φράσεις που τον ενδιαφέρουν
Χρησιμοποιώντας το WordPress σας δίνεται η δυνατότητα να βγείτε μπροστά στο παιχνίδι του SEO. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι θα ισχυριζόταν ότι το WordPress είναι το καλύτερο CMS για SEO και αξίζει πιστέυουμε αυτή την άποψη. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τι κάνει την πλατφόρμα αυτή και ίσως η καλύτερη για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO.

Είναι το WordPress το καλύτερο CMs για το SEO;

Και φυσικά είναι. Δείτε γιατί

Είναι SEO-Friendly από την κατασκευή του

Χρησιμοποιώντας το WordPress σας δίνει αρκετά πλεονεκτήματα για το SEO. Ειδικά όσον αφορά την on-page SEO, η πλατφόρμα σας επιτρέπει να φροντίσετε πολλά σημαντικά στοιχεία.

Η σωστή σήμανση HTML – Αν και γραμμένο κυρίως στην PHP, το WordPress δημιουργεί σελίδες HTML που είναι εύκολα κατανοητές από τις μηχανές αναζήτησης.

SEO-friendly permalinks – Το WordPress έρχεται με τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το λεγόμενο «pretty permalinks». Αυτό σημαίνει ότι οι συνδέσεις σε αναρτήσεις και σελίδες μπορούν να περιέχουν λέξεις-κλειδιά, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης και οι επισκέπτες να καταλάβουν τι είναι περίπου. Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε το περιεχόμενο του συνδέσμου που είναι η νέα ρύθμιση προτύπου στο WordPress.

Ετικέτα τίτλου και επικεφαλίδες (Title tag and headings ) – Ο τίτλος μιας σελίδας (που είναι συνήθως τυλιγμένος σε ετικέτες h1) είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της on-page SEO. Μαζί με άλλες ετικέτες τίτλων, ενημερώνει την Google για τις πληροφορίες στο περιεχόμενό σας και τις δίνει στη δομή. Το WordPress σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε όλα αυτά χωρίς να γράφετε με μη αυτόματο τρόπο τις απαραίτητες ετικέτες HTML.

Εύκολη δημιουργία περιεχομένου – Το περιεχόμενο έχει γίνει το εργαλείο για να ξεχωρίζει στις μηχανές αναζήτησης. Ευτυχώς, ως πρώην πλατφόρμα blogging, το WordPress κάνει τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας τόσο εύκολη όσο και η χρήση ενός επεξεργαστή κειμένου. Το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως τα βίντεο και οι εικόνες, δεν αποτελούν πρόβλημα.

Βελτιστοποιημένες εικόνες – Μιλώντας για εικόνες, εκτός από την προσθήκη φωτογραφιών και άλλων οπτικών χαρακτηριστικών στο περιεχόμενό σας, ο επεξεργαστής WordPress σας επιτρέπει επίσης να τις βελτιστοποιήσετε περαιτέρω με ετικέτες ALT, περιγραφές και πολλά άλλα.

Αρκετά καλό προϊόν δεν συμφωνείτε; Και αυτά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στο βασικό προϊόν. Επίσης δεν έχουμε λάβει υπόψη και όλα τα πρόσθετα που μπορείτε να τοποθετήσετε.

Θέματα (themes) βελτιστοποιημένα για κάθε σκοπό και στόχο σας
Το WordPress έρχεται με πολλά πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης του ιστότοπού σας. Ένα από αυτά είναι και τα θέματα.

Χάρη σε αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να χτίσετε σχεδόν οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας – ένας ιστοχώρος επιχειρήσεων, ένα blog, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα – υπάρχει πιθανώς ένα θέμα για τον συγκεκριμένο στόχο, τη βιομηχανία ή τον σκοπό σας.

Ωστόσο, καλά θέματα κάνουν επίσης το site σας να φαίνεται επαγγελματικό και ελκυστικό. Αυτό επηρεάζει τα πράγματα όπως εάν οι επισκέπτες θα παραμείνουν στον ιστότοπό σας ή όχι και για πόσο χρονικό διάστημα. Και τα δύο είναι σημάδια ποιότητας (ή έλλειψης) τα οποία η Google τα παίρνει σοβαρά υπόψη της και που θα επηρεάσουν την κατάταξη αναζήτησης. Έτσι, δεν είναι μόνο για εμφάνιση.

Δείτε όλο το άρθρο για το αν το WordPress είναι το καλύτερο CMS για το SEO

WEBONE - Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Στοιχεία

Contact:
Άρης Αβραμίδης

Phone:
2310254007

Email:
[email protected]

Website:
www.webone.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace