Η πρώτη εκδήλωση στην Αθήνα για το έργο INCREA στέφθηκε με επιτυχία!

13/07/2018

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 1ο μας event με τίτλο «Μετανάστες και Δημιουργικές Επιχειρήσεις: Μια Έρευνα για τα Κενά των Δεξιοτήτων και τις Εκπαιδευτικές Ανάγκες», ήταν μια τεράστια επιτυχία!

Στις 4 Ιουνίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρία Παροχής Λογισμικού Crystal Clear Soft (CCS) στην Αθήνα σημείωσε μεγάλη πρόοδο για τις ανάγκες του έργου INCREA, με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 ενδιαφερόμενων φορέων, κοινωνικών λειτουργών, μεταναστών και προσφύγων. Η συμμετοχή τους επέτρεψε στο έργο να παρέχει στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κοινωνική κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς και τα επίπεδα ικανοτήτων τους σε γλωσσικές, δημιουργικές / πολιτιστικές, ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες.

Οι πληροφορίες που παρείχε το πρόγραμμα στους συμμετέχοντες αποκάλυψαν ένα σημαντικό χάσμα στα διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων μεταξύ μεταναστών / προσφύγων και ιθαγενών. Και ενώ έδωσε κάποιες προτάσεις για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο ενθαρρύνθηκαν και, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, έδειξαν πολύ ενθουσιασμένοι να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και εκτιμήσεις για το ζήτημα και να συμμετάσχουν σε περαιτέρω συζητήσεις. Ακόμη περισσότερο, οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν ανοιχτά και κράτησαν μια θετική στάση για περαιτέρω συμμετοχή στο έργο.
Όλες οι δραστηριότητες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν χάρη στην αξιοσημείωτη δέσμευση των έξι εταίρων οργανισμών: την Crystal Clear Soft (CCS) από την Ελλάδα, που διαχειρίζεται το έργο, Coopération Bancaire pour l'Europe (CBE) από το Βέλγιο, την Cooperativa Sociale Arnèra από την Ιταλία, το Κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων του Žalec (UPI) από τη Σλοβενία, τη DOMSPAIN CONSULTING SL από την Ισπανία και MATERAHUB από την Ιταλία.

Website: increa.erasmusplus.website
Social Media: