10 βήματα που απαιτούνται για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

07/08/2018


Η διαδικασία αυτή την οποία ακολουθούμε και εμείς στην WEBONE για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας ή του e-shop σας, θα σας βοηθήσει να θέσετε ξεκάθαρους στόχους και φυσικά να τους εξυπηρετήσετε μέσω του νέου site.


Για κάποιους λόγους που έτυχαν ή πέτυχαν, αντιληφθήκατε ότι η ιστοσελίδα σας χρειάζεται ανασχεδιασμό (website redesign) και μάλιστα άμεσα. Καταρχάς μην σας πιάνει πανικός. Είναι κάτι που μπορεί για εσάς να φαντάζει βουνό, αλλά για ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό γραφείο, κατασκευής ιστοσελίδων είναι ακόμα μια πρόκληση που πρέπει να διεκπεραιώσει.

Πρόκειται για κάποιες ενέργειες, που μεν φαντάζουν απλές, αλλά χρειάζονται ανθρώπους με πείρα και γνώσεις για γίνουν σωστά. Οπότε το καλύτερο είναι να τους αναθέσετε την εφαρμογή αυτών των βημάτων, προκειμένου να γίνουν σωστά και να έχουν αποτέλεσμα.

Παρακάτω θα δούμε κάποια σταθερά βήματα, προκειμένου ο ανασχεδιασμός ιστοσελίδας, που θα κάνετε, να προσελκύσει πελάτες ή να μπορεί να ικανοποιεί τους αντικειμενικούς σας στόχους. Επίσης, ακόμα και να αναθέσετε όλο αυτό σε κάποιον επαγγελματία, θα πρέπει να απαιτήσετε να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Η διαδικασία αυτή την οποία ακολουθούμε και εμείς στην WEBONE για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας ή του e-shop σας, θα σας βοηθήσει να θέσετε ξεκάθαρους στόχους και φυσικά να τους εξυπηρετήσετε μέσω του νέου site.

1. Ελέγξτε Τα Τρέχοντα Στοιχεία σας
Το πρωταρχικό βήμα είναι να ελέγξετε, τα τρέχοντα στοιχεία της ιστοσελίδας σας. Δηλαδή. Ποιες ενότητες είναι δημοφιλείς, ποιες έχουν απήχηση στον κόσμο, ποια δεδομένα προτιμούν οι χρήστες περισσότερο, τι σας έχουν πει; Αν αντιληφθείτε τι πρέπει να μείνει και τι πρέπει να φύγει είστε σε καλό δρόμο.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των αναλυτικών στοιχείων, που θα πρέπει να εξετάσει ο σχεδιαστής που θα το αναλάβει και τότε θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Καλό θα είναι όλα αυτά να καταγραφούν αλλά με λεπτομέρεια. Τι εννοώ. Οι χρήστες σε όλα αυτά μπαίνουν γιατί βρίσκουν κάτι πολύ ενδιαφέρον ή απλά μπαίνουν για να ξαναφύγουν αμέσως;

2. Αναλύστε τον Ανταγωνισμό
Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνουμε το site μας να ξεχωρίζει, είναι να μελετήσουμε τον ανταγωνισμό. Και όταν λέμε τον ανταγωνισμό, δεν εννοούμε μόνο έναν. Μελετήστε αρκετούς ανταγωνιστές, αφιερώστε χρόνο.

Φυσικά δεν εννοούμε να τους αντιγράψετε, αλλά να πάρετε μια άποψη από τις βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να έχετε να προσφέρετε ότι κι αυτοί, ίσως και καλύτερα.
Ενώ τα εξετάζετε για να πάρετε ιδέες, σημειώστε εκείνα που σας άρεσαν και εκείνα που όχι. Μπείτε στην θέση του πελάτη. Χρησιμοποιήστε τους ανταγωνιστές ως παράδειγμα προς μίμηση, αλλά και προς αποφυγή.

3. Αναθεώρηση το Στυλ σας
Αναθεωρήστε όλο το στυλ του υπάρχοντος brand. Γραμματοσειρές, αλληλουχία εμφάνισης ή αν το λογότυπο είναι ευανάγνωστο. Ο λόγος που αυτό το βήμα είναι σημαντικό, είναι γιατί θα πρέπει να είναι όλα σχεδιασμένα με συνέπεια και τάξη. Θα πρέπει το ένα να συμπληρώνει το άλλο.

Τα χρώματα έχουν συνάφεια μεταξύ τους; Τα κουμπιά έχουν τα κατάλληλο στυλ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα; Η εικονογραφία είναι κουραστική ή όχι;

Κοιτάξτε την γενική εικόνα. Συνάδουν όλα τα στοιχεία; Μόνο έτσι θα μπορεί ο επισκέπτης να περιηγείται άνετα και χαλαρά. Οι συγκεχυμένες πληροφορίες θα τον αποσυντονίσουν και θα τον κουράσουν.

4. Ορίστε Deadline
Θα πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό είναι περίπου δύο με πέντε μήνες. Ορίστε λοιπόν ένα deadline, το οποίο δεν θα πρέπει να παραβιαστεί. Όσο περισσότερο καθυστερεί, τόσο χειρότερα για το ταμείο σας.
Εξάλλου, ένας άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά του, δεν θα χρειαστεί παραπάνω. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει να είστε σε συνεχή επικοινωνία, με το γραφείο που ανέλαβε την διεκπεραίωση. Αυτό θα ωφελήσει και εσάς, αλλά και εκείνους.

Δείτε όλο το άρθρο μας για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας

WEBONE - Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Στοιχεία

Contact:
Άρης Αβραμίδης

Phone:
2310254007

Email:
[email protected]

Website:
www.webone.gr

Share this release

digg twitter facebook myspace