Φόρουμ Πολιτών: "Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

13/01/2011

Φόρουμ Πολιτών: "Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Κοζάνη, Παρασκευή 21 Ιανουαρίου
Πτολεμαΐδα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και την υποστήριξη του A CERT Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διοργανώνει Φόρουμ Πολιτών στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011 στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα αντιστοίχως. Την εκδήλωση υποστηρίζει επίσης ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Κεντροδυτικής Μακεδονίας WEST CHANNEL

Η δράση αυτή αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία, της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ, με τίτλο: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πόλη σας" και απευθύνεται στους πολίτες της περιφέρειας με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μαζί τους σχετικά με ζητήματα ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν ιδιαίτερα την εκάστοτε περιοχή. Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων πολιτών, με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενημερωθούν για το νομοθετικό έργο και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΕΚ σε τομείς ιδιαίτερου τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, στην Κοβεδάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, θα λάβει χώρα ανοιχτή συζήτηση, με ομιλητές ευρωβουλευτές, εκπροσώπους των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, κοινωνικο-επαγγελματικών ενώσεων, εμπειρογνωμόνων και πανεπιστημιακών .

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών θα μεταβούν στην Πτολεμαΐδα για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων και ενώσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Απασχόλησης, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Σταθμό της ΔΕΗ " Αγ. Δημήτριος", το λιγνιτωρυχείο "Νότιο Πεδίο" και τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ).

Η εκδήλωση στην Κοζάνη της 21ης Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης παρακολούθησης για τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: http://www.institute.a-cert.org/.

A CERT Α.Ε. - Στοιχεία

Contact:
Απόστολος Βρεττός

Phone:
2310210777

Email:
[email protected]

Website:
http://www.a-cert.org

Share this release

digg twitter facebook myspace