Η Νέα Μαρίνα Ρόδου θα ενισχύσει την αγορά ακινήτων του νησιού

15/02/2011

Ρόδος, 15 Φεβρουαρίου, 2011 - Η Νέα Μαρίνα της Ρόδου είναι γεγονός. Με τα λιμενικά έργα να βρίσκονται στην τελευταία φάση αποπεράτωσης και το έργο να εκτελείται ομαλά , εκτιμάται ότι η μαρίνα θα ξεκινήσει την λειτουργία της τον Ιούνιο 2011.

Σύμφωνα με την μεσιτική εταιρεία Σαββαΐδης & Συνεργάτες, (Savvaidis & Associates), η άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ ιδιωτική επένδυση, αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία καθώς θα προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό σκαφών εξυπηρετώντας το νότιο τμήμα της Δωδεκανήσου ενώ θα δώσει σημαντική ώθηση στην κτηματαγορά της Ρόδου.

Η Νέα Μαρίνα της Ρόδου, η πρώτη μεγάλη ελληνική μαρίνα κοντά στα τουρκικά παράλια, αναμένεται να προσελκύσει 20.000 επισκέπτες κάθε σεζόν από τα γιώτ μόνο, ενώ μεγάλος αριθμός τουριστών και ντόπιων αναμένεται να κάνει χρήση των χώρων αναψυχής.

Η μαρίνα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 350 σκάφη με τουλάχιστον 50 θέσεις ελλιμενισμού για τα Super Yachts. Εχει κατασκευασθεί χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία με ηλεκτρονικό Κέντρο Ελέγχου, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου, συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης, περισσότερο από δύο χιλιόμετρα οπτικών ινών οι οποίες θα  συνδέουν τα σκάφη με δορυφορική  τηλεόραση, internet υψηλής ταχύτητας, καλωδιακή τηλεόραση και εσωτερικές τηλεφωνικές γραμμές.
Οι χερσαίες εγκαταστάσεις  θα περιλαμβάνουν τράπεζες, καταστήματα, εστιατόρια, γυμναστήριο, SPA, πισίνα, παιδότοπο και Σούπερ Μάρκετ.  Θα υπάρχουν χώροι πρασίνου και παραλιακός πεζόδρομος μπροστά από την κεντρική προβλήτα. Στις χερσαίες εγκαταστάσεις υπάρχει πρόβλεψη για συνεδριακό κέντρο και συγκρότημα 16 πολυτελών κατοικιών για τις ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών.Θα κατασκευασθεί μεγάλος σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων με 3 τριπλές αντλίες, καρνάγιο σκαφών και χερσαίος χώρος διαχείμανσης.

“Η ανάπτυξη του έργου θα συμβάλει στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας ζήτηση για καταστήματα και κατοικίες και προσελκύωντας επενδύσεις. Η Σαββαΐδης & Συνεργάτες (Savvaidis & Associates) βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ενός εμπορικού  κέτρου και ενός 5 * ξενοδοχείου σε δύο μεγάλα οικόπεδα που βρίσκονται πολύ κοντά στη μαρίνα” , αναφέρει ο Σάββας Σαββαίδης.

Οι τιμές στη γύρω περιοχή της πόλης της Ρόδου αναμένονται να αυξηθούν το 2012 μόλις η μαρίνα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του έργου αναμένονται να έχουν θετικό αντίκτυπο στο ευρύτερο βόρειο τμήμα του νησιού.  Η νέα  περιφερειακή οδός που συνδέει την Μαρίνα με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά το 70%. Μένει η αποπεράτωση ενός τμήματος 2 χιλιομέτρων με το οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού.

Σχετικά με την Σαββαίδης & Συνεργάτες (Savvaidis & Associates)

Η Σαββαιδης & Συνεργάτες (Savvaidis & Associates) είναι η μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία στη Ρόδο με δύο καταστήματα σε κεντρικά σημεία του νησιού. Απασχολεί 10 επαγγελματίες ακινήτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1983. Εκ τότε προσφέρει υπηρεσίες διαμεσολάβησης ακίνητης περιουσίας σε οικιστικά και εμπορικά ακίνητα. Επώνυμα deals όπως οι μισθώσεις κτιρίων σε Κωτσόβολο, ΖΑΡΑ, Oysho, Η&Μ αποτελούν μέρος του ιστορικού συναλλαγών της εταιρείας. Η διαχείριση ακινήτων και οι εκτιμήσεις αποτελούν επιπλέον μέρος των δραστηριοτήτων της . Η Σαββαίδης & Συνεργάτες καλύπτει πάνω από το 95% της προσφοράς ακινήτων στο νησί της Ρόδου. Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφτείτε : http://www.savvaidis.com

Υπεύθυνος επικοινωνίας

Σάββας Σαββαίδης, Διευθυντής της Σαββαϊδης & Συνεργάτες ΕΠΕ (Savvaidis & Associates) τηλ +30-22410-75100 email savvas@savvaidis.gr