Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικής Schindler 2012

22/06/2011

Η πρωτεύουσα της Ελβετίας, η Βέρνη, επιλέχθηκε για το Διαγωνισμό του Βραβείου Schindler Award 2012

Ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη, το βραβείο Schindler, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελβετία. Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι η «Πρόσβαση για όλους », μια σχεδιαστική φιλοσοφία που χαρακτηρίζεται από χωρίς εμπόδια κινητικότητα για τα άτομα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.
Το βραβείο Schindler είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους απόφοιτους αρχιτέκτονες να έχουν τα σχέδια τους κριθεί από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή. Είναι ανοικτή σε φοιτητές αρχιτεκτονικής που είναι είτε στο τελευταίο έτος ή παρακολουθούν ένα μεταπτυχιακό σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ή σε σχολείο αρχιτεκτονικής.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2011 και οι μαθητές θα είναι σε θέση να δηλώσουν συμμετοχή στην κάτωθι στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.schindleraward.com.

Μια νέα προσέγγιση
Το Βραβείο Schindler ξεκίνησε το 2004, είναι διετούς ανταγωνισμού που επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με νέους αρχιτέκτονες προσέγγιση το έργο τους. Αποτελεί πρόκληση να σκεφτούν πέρα από τη μορφή, το φως και τα υλικά και να εστιάσουν στις ανάγκες των ανθρώπων. Έχει στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης και της συνολικής κινητικότητας για όλους τους κατοίκους της πόλης, ανεξάρτητα από την ηλικία, το καθεστώς τους ή τις φυσικές ικανότητες. Το 2010, ο διαγωνισμός προσέλκυσε 1.394 αιτήσεις από 180 σχολεία σε 34 ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, ενθαρρύνει τα σχολεία της αρχιτεκτονικής να ενσωματώσουν το «Πρόσβαση για όλους» στα προγράμματα σπουδών τους, με την απονομή βραβείων στα σχολεία.

Το βραβείο Schindler πραγματοποιείται από την Schindler Group. Η Schindler Group Ιδρύθηκε στην Ελβετία το 1874 είναι μια επιχείρηση που ειδικεύεται στους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες κλίμακες-διαδρόμους. Σε περισσότερες από 140 χώρες και με απασχόληση 43.000 ατόμων, η Schindler σχεδιάζει, κατασκευάζει, εγκαθιστά, εκσυγχρονίζει τα συστήματα ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων - διαδρόμων για σχεδόν κάθε τύπο οικοδόμησης. Η Schindler υποστηρίζει τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με τις ασφαλείς, αξιόπιστες και οικολογικά υγιείς λύσεις κινητικότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε:
www.schindleraward.com
Κλεοπάτρα Μπούχτη