Πράσινος τουρισμός στην Άνδρο

20/07/2012

Το Krinos Suites Hotel, που βρίσκεται στον παραθαλάσσιο γραφικό οικισμό Μπατσί στην Άνδρο εκπροσωπεί επάξια τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του νησιού, προσφέροντας παράλληλα μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας και μοναδικής φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο πρόσφατα βραβεύθηκε με το Green Key, σήμα ποιότητας (eco-label) για τον τουρισμό, και αποτελεί το μοναδικό πράσινο ξενοδοχείο στην Άνδρο.
Το Green Key δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γνωστό ως FEE(Foundation for Environmental Education), μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση με αποστολή την περιβαλλοντική εκπαίδευση ανα τον κόσμο.
Η επιβράβευση με το σήμα Green Key προϋποθέτει την τήρηση αριθμού οικολογικών απαιτήσεων, οι οποίες αφορούν στην Περιβαλλοντική Διαχείριση της τουριστικής επιχείρισης και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που πρέπει η επιχείριση να αναλαμβάνει για το προσωπικό της, τους επισκέπτες της, τους προμηθευτές της και ει δυνατόν την τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί.
Στο Krinos Suites hotel υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, πλαστικού, μπαταριών και λαμπτήρων καθώς και διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό.
Το ξενοδοχείο έχει προγραμματίσει συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στο Krinos art café, με θέμα την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και των πελατών, την αύξηση της χρήσης των βιώσιμων μεθόδων εκμετάλλευσης και τεχνολογίας και τους τρόπους καλύτερης διαχείρισης των απορριμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα ενημέρωσης των παιδιών, και αυτών ακόμη της προσχολικής ηλικίας, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος με διδακτικά παιχνίδια και σχετικό εποπτικό υλικό που θα αφυπνίσουν το ενδιαφέρον τους.

Κrinos Suites Hotel - Στοιχεία

Αλεξάνδρα Λογοθέτη