Εγκαίνια Σταθμού Λαρίσης

22/03/2010

Το 4ο κατάστημα Saturn εγκαινιάστηκε στο Σταθμό Λαρίσης

Αθήνα, 18/03/10: Στο κέντρο της Αθήνας «χτυπά» αυτή τη φορά η Saturn

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί, τα εγκαίνια του 4ου καταστήματος Saturn, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της Αθήνας και, συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Το νέο κατάστημα Saturn διαθέτει ένα υπερσύγχρονο χώρο συνολικά 6.000 τ.μ. και βρίσκεται στη διεύθυνση Φιλαδελφείας 8. Τα εγκαίνια του νέου καταστήματος πραγματοποιήθηκαν από τον κ. … Αντώνης Ζαΐρης, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΛΠΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) .

Η προσέλευση του κοινού, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας λειτουργίας του νέου καταστήματος, διατηρήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Υπολογίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν το κατάστημα, προκειμένου να επωφεληθούν από τις «τολμηρές» προσφορές σε μία απίστευτα μεγάλη ποικιλία επώνυμων προϊόντων, καθώς και να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία shopping, αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της αλυσίδας Saturn.

Ακολουθώντας πιστά τις προδιαγραφές των καταστημάτων της αλυσίδας, ο νέος χώρος στο Σταθμό Λαρίσης διαθέτει άριστη εσωτερική διαρρύθμιση, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τμηματικά ανά εταιρία προμηθευτή, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμόζεται η πρακτική των “shops in shop”. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του καταστήματος συνιστούν οι υπηρεσίες, όπως εγγύηση χαμηλής τιμής, κατ’ οίκον παράδοση, εγκατάσταση και επίδειξη λειτουργιών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και τεχνική υποστήριξη για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του 4ου καταστήματος Saturn, ο Δημήτρης Κατραβάς, Country Manager και Chief Operating Officer της Media Saturn Administration Ελλάδος δήλωσε τα ακόλουθα: «Το αναπτυξιακό σχέδιο της Saturn συνεχίζεται απρόσκοπτα και σήμερα είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανοίγουμε τις πόρτες και του 4ου καταστήματος της αλυσίδας μας στην Ελλάδα. Το δίκτυό μας διευρύνεται έχοντας ως σταθερό στόχο και σκοπό την παροχή όσο το δυνατόν χαμηλότερων τιμών σε μια τεράστια ποικιλία επώνυμων προϊόντων που σε συνδυασμό με τις άριστες υπηρεσίες μας θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αγοράς στους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι το στόχο αυτό τον έχουμε επιτύχει σε όλα τα καταστήματα της Saturn και η διαρκώς αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών δικαιώνει την επιλογή μας να επεκτείνουμε το δίκτυο των σημείων πώλησής μας, ώστε να βρεθούμε κοντά σε περισσότερους φίλους της τεχνολογίας».

Στο νέο κατάστημα του Σταθμού Λαρίσης θα απασχολούνται πάνω από 90 άτομα, τα οποία θα παρέχουν στους επισκέπτες την απαραίτητη καθοδήγηση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πλέον συμφέρουσες οικονομικές αγορές που θα καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους.

Η Saturn εισήλθε στην ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο του 2008, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας. Άμεσα ακολούθησε και το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, ενώ το τρίτο κατάστημα Saturn άνοιξε τις πύλες του στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 11 Μαρτίου 2010. Με την προσθήκη και του τέταρτου καταστήματος, η Saturn συμπληρώνει 242 σημεία πώλησης στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Στοιχεία για τη Media-Saturn

Με καθαρά έσοδα ύψους 19,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και προσωπικό που το 2009 υπερέβαινε τα 60.000 άτομα, η Media Markt και η Saturn είναι τα κορυφαία καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης στη Γερμανία και την Ευρώπη. Η επιτυχία αυτών των δύο εταιρειών λιανικής, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο Media-Saturn-Holding GmbH, βασίζεται στη μοναδική επιλογή επώνυμων προϊόντων χαμηλού κόστους, στο ικανό προσωπικό, την εξαιρετική εξυπηρέτηση, τη χαρακτηριστική διαφημιστική παρουσία και την αποκεντρωμένη οργανωτική δομή. Ο κάθε γενικός διευθυντής είναι μέτοχος στο δικό του κατάστημα, και ως εκ τούτου είναι υπεύθυνος για τα προϊόντα που προσφέρονται, καθώς και για την τιμολόγηση, το προσωπικό και την προώθηση. Οι εταιρείες Media Markt και Saturn έχουν ανεξάρτητη διαχείριση η μια από την άλλη και είναι ανταγωνιστικές εταιρείες λιανικής. Ο Όμιλος εταιρειών Media-Saturn, με κύρια μέτοχο τη METRO AG, διαθέτει επί του παρόντος περισσότερα από 800 καταστήματα σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο εταιρειών Media-Saturn στη διεύθυνση www.media-saturn.com.

Media Saturn - Στοιχεία

Nassia Panagopoulou