Οι Έλληνες προτιμούν το Παρίσι για την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου

11/02/2014

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2014 – Το Παρίσι πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησε η Travelplanet24 διαπιστώθηκε ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ σημαντική για τους Έλληνες, δεδομένου ότι πάνω από το 52% των ερωτηθέντων θα προτιμούσαν να ταξιδέψουν με το άλλο τους μισό για να ανακαλύψουν μια Ευρωπαϊκή πόλη, ενώ, το υπόλοιπο 30%, έχει στα σχέδια του να περάσει την ημέρα είτε κάνοντας Spa σε πολυτελές ξενοδοχείο είτε απολαμβάνοντας ένα δείπνο σε κάποιο ρομαντικό εστιατόριο.
Το Παρίσι παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων με το 41% αυτών να το περιγράφουν ως τον ιδανικότερο προορισμό για να περάσουν την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Η Βενετία, ωστόσο, ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις των Ελλήνων με ποσοστό 22% ακολουθώντας η Βιέννη με 13% και η Πράγα με 11% ενώ το υπόλοιπο ποσοστό προτιμά Σεβίλλη & Βουδαπέστη.
Επίσης, το 42% των ερωτηθέντων στην έρευνα, περιγράφει το ταξιδωτικό του χαρακτήρα ως περιπετειώδη, γεμάτο ενέργεια και κέφι που προτιμά να διασκεδάζει παρά να ταξιδεύει με την ασφάλεια που προσφέρει η συνοδεία ενός ξεναγού. Ακόμη, ένα ποσοστό, της τάξης του 21%, επιθυμεί να ηρεμεί & να χαλαρώσει στις αποδράσεις του με ένα καλά οργανωμένο ταξίδι.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, πως το 60 % των ερωτηθέντων θα διέθετε από 100€-300€ για τα αεροπορικά του εισιτήρια παρά την οικονομική κρίση μιας και η αγάπη είναι πάνω από όλα!
Για εσάς τι είναι αγάπη; Η Travelplanet24 με αφορμή την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στον Facebook διαγωνισμό «Love is in the air» συμπληρώνοντας τη φράση «Αγάπη είναι…» και να διεκδικήσετε καθημερινά 100€ σε μορφή voucher για να το χρησιμοποιήσετε στο επόμενο ταξίδι σας.
Πηγή : travelplanet24.com , Έρευνα που διεξήχθει για 1 εβδομάδα (περίοδος 3/2/2014 – 10/2/2014) μέσα από την ιστοσελίδα «travelplanet24.com» στην οποία συμμετείχαν 1250 συμμετέχοντες.

Προφίλ :
Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 20 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι & το Σάο Πάολο.

Τravelplanet24
PR & Corporate Communications Manager